18 Modele de case Moderne | Idei design exterior

modele-de-case-moderne-idei-inspiratie01-1

Blogurile de design sunt pline cu poze si idei de design pentru interiorul casei. Dar exteriorul casei cum va arata?
Te-ai gandit cum arata viitoarea ta casa pe exterior?

Designul exterior al caselor moderne reprezinta o combinatie de functionalitate, estetica si inovatie. In ultimii ani, arhitectura moderna a evoluat intr-un mod remarcabil, aducand o abordare noua si fresh in aspectul exterior al caselor.

Tipuri de fatade pentru casele moderne

Exista mai multe tipuri de fatade pentru case moderne, care variaza in functie de design, materiale si aspectul general pe care il doriti sa-l obtineti. Iata cateva exemple comune de tipuri de fatade pentru case moderne:

Fatada minimalista: Aceasta fatada se caracterizeaza prin linii simple si curate, cu putine ornamente sau detalii. Materialele utilizate pot include beton aparent, sticla si otel, pentru a crea un aspect simplu si modern.

Fatada contemporana: Aceasta implica o combinatie de diferite materiale si texturi pentru a crea un aspect modern si sofisticat. Poate include placi de faianta, metal, sticla si lemn, cu linii curbe sau geometrice.

Fatada cu accent pe sticla: Aceasta fatada utilizeaza sticla in mod extensiv pentru a crea un aspect deschis si luminos. Peretele de sticla mare, ferestrele panoramice si balcoanele din sticla sunt caracteristici comune ale acestui stil.

Fatada in stil scandinav: Aceasta fatada se caracterizeaza prin simplitate, culori neutre si utilizarea lemnului natural. Formele simple si linile drepte se imbina cu elemente minimaliste si finisaje elegante.

Fatada in stil industrial: Aceasta imprumuta elemente din cladirile industriale si le integreaza intr-un aspect modern si urban. Caracteristici comune includ utilizarea caramizii expuse, a otelului, a betonului si a sticlei, cu un aspect robust si autentic.

Articol recomandat: 30 de modele de case mici / Idei si Poze

Culorile potrivite pentru designul exterior ale caselor moderne

Alegerea culorilor potrivite pentru designul exterior al unei case depinde de mai multi factori, inclusiv preferintele personale, stilul arhitectural al casei si caracteristicile mediului inconjurator. Cu toate acestea, iata cateva culori populare si aspecte importante de luat in considerare:

Culorile neutre: Culorile neutre, cum ar fi albul, cremul, bejul sau griul deschis, sunt alegeri clasice pentru designul exterior al caselor. Aceste culori neutre ofera un aspect elegant, sofisticat si atemporal, putand fi combinate cu accentul de alte culori sau cu elemente arhitecturale interesante.

Nuante de gri: Griul este o optiune moderna si versatila pentru designul exterior. Poate varia de la gri deschis la gri inchis si poate fi utilizat pentru a crea un aspect elegant si rafinat. Combinatiile de nuante de gri pot adauga adancime si contrast vizual fata de alte elemente arhitecturale.

Culori contrastante: Pentru a crea un impact vizual puternic, puteti alege culori contrastante pentru diferite elemente arhitecturale, cum ar fi usa de la intrare sau ferestrele. De exemplu, o usa rosie intensa intr-o fatada predominant alba sau gri poate adauga un accent puternic si o nota de personalitate.

Culori in tendinta: Daca doriti sa fiti la curent cu tendintele actuale, puteti explora culorile moderne si indraznete. De exemplu, tonurile de albastru inchis sau de verde smarald pot conferi un aspect contemporan si vibrant.

Contrast si accent: In plus fata de culorile de baza ale fatadei, puteti adauga elemente de contrast si accent prin culori complementare sau in nuante vibrante. De exemplu, detalii precum balustrade, rame de ferestre, ghivecele sau elemente decorative pot fi vopsite intr-o culoare care se distinge de restul fatadei.

Idei de design exterior pentru casele moderne

In ultimii ani au luat amploare casele cu acoperisul drept. Asa zisele „case moderne„. Un acoperis drept ofera un design deosebit, elegant si diferit.

Mai jos am adunat 18 modele de case moderne care va pot inspira cu idei de design pentru viitoarea casa.

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *