5 idei de ghivece de flori și cum să-ți amenajezi spațiul cu ajutorul lor

image-16

Iubești florile și vrei să le folosești într-un mod creativ pentru a-ți transforma spațiul într-unul plăcut și primitor? Descoperă în cele ce urmează câteva tipuri de ghivece care îți pot oferi echilibrul perfect dintre estetic și funcțional. Iată cum poți aduce un suflu de prospețime în casa sau grădina ta cu accesoriile potrivite.

1. Ghivece rotunde

Datorită versatilității lor și a aspectului clasic și simplu, ghivecele rotunde sunt o alegere populară în amenajarea spațiilor. Le poți integra într-o varietate de zone, de la grădină și terasă, până la spațiile de relaxare sau zona de primire a oaspeților. Amplasează câteva ghivece rotunde de dimensiuni mici și medii, umplute cu suculente, plante tropicale sau flori de apartament, pe rafturi sau pervazuri și vei adăuga un plus de vitalitate biroului sau balconului tău. 

Dacă vrei să creezi un efect vizual atractiv și să-ți completezi designul exterior, alege plante precum petuniile, begoniile, mușcatele sau iasomia și adaugă-le în ghivece rotunde cu model de scoarță de copac pentru un efect remarcabil. De asemenea, poți să obții un aer plăcut și captivant dacă plasezi câteva ghivece rotunde și înalte în apropierea scărilor sau a intrării în casă.

2. Ghivece suspendate

image-15

Ghivecele suspendate sunt o opțiune excelentă atunci când nu ai foarte mult spațiu la dispoziție. Dacă ai un balcon mic sau o terasă îngustă, poți crea adâncime și textură într-un mod unic cu ajutorul unui ghiveci sau a unei jardiniere suspendate. Agață aceste accente pe gard, pe un perete liber sau atârnă-le de tavan pentru a economisi spațiu.

De regulă, ghivecele suspendate oferă o bună circulație a aerului și un drenaj adecvat, așa că plantele tale au șanse bune de creștere. Asigură-te, însă, că locul ales oferă suficientă lumină naturală și permite un acces ușor pentru îngrijirea și udarea plantelor.

Când vine vorba de alegerea speciilor potrivite pentru acest tip de ghivece, ai la dispoziție o gamă largă de opțiuni. Ferigile, iedera, planta-păianjen sau filodendronul curgător se pot dezvolta și extinde într-un mod armonios în spații verticale, așadar plantează-le cu încredere!

3. Ghivece pătrate sau dreptunghiulare

Ghivecele și jardinierele pătrate sau dreptunghiulare se adaptează foarte ușor la diferite stiluri de design, de la rustic și tradițional, până la modern sau minimalist, și pot fi combinate în diverse moduri, oferind o versatilitate sporită.

Pentru a crea un efect interesant, încearcă să combini dimensiuni diferite. Poți alege ghivece mici pentru plantele mai delicate și jardiniere mai ample pentru plantele voluminoase, astfel încât să obții un aspect echilibrat.

Ierburile aromatice sunt o alegere populară pentru ghivecele pătrate sau dreptunghiulare, deoarece sunt ușor de întreținut și pot fi folosite în bucătărie. Florile anuale sau perene sunt, de asemenea, o alegere inspirată pentru că îți pot completa decorul cu nuanțele și texturile tale preferate.

4. Ghivece modulare

image-14

Ai nevoie de flexibilitate atunci când îți decorezi spațiul? Cu ajutorul unor ghivece modulare, poți crea diverse configurații care să se integreze perfect în locuința ta. Așază ghivecele direct pe podea în zonele cheie ale spațiului tău sau creează o linie de verdeață de-a lungul întregii încăperi sau terase, în funcție de preferințele tale. Poți amplasa aceste ghivece și pe o masă, pe o etajeră sau chiar pe perete, pentru a maximiza spațiul disponibil.

Plantele care necesită puțină apă și lumină pot fi o alegere bună pentru aceste ghivece. Îndreaptă-te către specii care nu cresc foarte mult în înălțime, precum cactusul, ficusul mini, begonia sau echeveria.

5. Ghivece pentru balustrade

Fie că locuiești la bloc sau la casă, ghivecele pentru balustrade sunt ideale pentru personalizarea teraselor și a balcoanelor. Amplasează-le în mod simetric și poți crea un aspect ordonat, deosebit de plăcut din punct de vedere vizual.

Cel mai important avantaj pe care ți-l oferă acest tip de ghiveci este de natură practică. Indiferent dacă optezi pentru un ghiveci de balustradă care are partea inferioară decupată sau alegi modele cu cârlig sau alte sisteme de susținere, vei reuși să îți optimizezi spațiul și să crești plante și flori într-un spațiu limitat.

Atât florile ornamentale, cât și plantele aromatice de mici dimensiuni sunt potrivite pentru acest tip de ghiveci. Nu uita, totuși, să ții cont de condițiile de mediu din zona ta și de orientarea balconului, care determină și cantitatea de lumină de care se vor putea bucura plantele pentru care optezi.  

Aceste cinci idei de ghivece pe care ți le-am prezentat îți pot transforma spațiul într-unul plin de viață și culoare. Indiferent de modelul pe care îl alegi, nu uita să ții cont de nevoile specifice ale plantelor și să le așezi în locații potrivite, pentru a te bucura de un mediu prosper și armonios. Descoperă variantele de ghivece disponibile în magazinul online Artool și îndrăznește să creezi un decor unic și plin de culoare!

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *