Cum alegi un scaun de gaming?

scaun-gaming

Când vine vorba de alegerea unui scaun de birou, confortul este principalul factor pe care îți recomandăm să îl ai în vedere. Este de dorit, de asemenea, să te orientezi spre produsele cu formă ergonomică, proiectate astfel încât să prevină durerile de spate. În cazul scaunelor de gaming, acestea au o configurație specială, care oferă un confort sporit și care ajută la păstrarea unei poziții sănătoase. 

Cele mai multe scaune de gaming oferă caracteristici ergonomice precum: cotiere reglabile și tetieră. Unele scaune includ perne pentru ameliorarea presiunii, de obicei sub formă de suport lombar și perne pentru cap/gât. Suportul lombar este esențial în prevenirea durerilor de spate pe termen scurt și lung. Acestea se așează pe partea inferioară a spătarului și ajută la păstrarea curburii naturale a coloanei vertebrale, reducând la minim solicitarea spatelui.  

Confortul nu este singurul factor de care trebuie să ții cont atunci când alegi un scaun de gaming. Materialele potrivite vor face  de cele mai multe ori, diferența. Poți alege dintr-o varietate de texturi, iar opțiunea va ține cont de preferințele personale și , bineînțeles, de buget.

Scaune din piele naturală

Pielea reală, denumită și naturală, este un material realizat din piele brută de animale, de obicei de vacă, prin procesul de tăbăcire. Deși multe scaune de gaming se promovează ca folosind piele în construcția lor, de obicei este vorba de  un material artificial, cum ar fi PU sau PVC.

Pielea naturală are o durabilitate în timp mult mai mare decât imitațiile și este capabilă să reziste în condiții bune, ba chiar să își îmbunătățească aspectul cu trecerea anilor. 

Este, de asemenea, un material mai respirabil în comparație cu pielea PU și PVC, ceea ce înseamnă că reușește mai bine să absoarbă și să elibereze umezeala, reducând astfel transpirația și menținând scaunul în condiții bune. Un dezavantaj evident al scaunelor din piele naturală este costul, prețul acestora fiind notabil mai mare decât al celor din alte materiale. 

Scaune din PU – piele sintetică

Pielea PU este un produs sintetic compus din materialul lăsat în urmă după ce stratul mai valoros de piele „autentică” este îndepărtat de pe o piele brută și un strat de poliuretan (de unde „PU”). În raport cu celelalte tipuri de piele, PU nu este un material la fel de durabil ca pielea naturală, dar are avantajul de a permite un grad mai mare de ventilație decât PVC-ul.

În comparație cu PVC, pielea PU este, de asemenea, o imitație mai realistă a pielii autentice în ceea ce privește aspectul și senzația la atingere. PU este mai ieftin decât pielea naturală, așa că este un bun înlocuitor pentru cei care nu sunt dispuși să aloce bugete mari pentru achiziția unui scaun.

Scaune din piele PVC

Pielea PVC este o altă imitație de piele, compusă dintr-un material de bază acoperit cu un amestec de clorură de polivinil (PVC) și aditivi care o fac mai moale și mai flexibilă. Pielea PVC este  rezistentă la apă și pete de murdărie, ceea ce o face populară pentru o multitudine de aplicații comerciale. Aceste proprietăți o fac să fie un material bun și pentru scaunele de gaming.

Pielea PVC este în general mai puțin costisitoare decât pielea naturală și cea PU, însă compromisul față de acest cost redus este respirabilitatea inferioară a PVC-ului în comparație cu cele două texturi prezentate anterior.

Scaune din material textil

Una dintre cele mai comune texturi pentru scaunele de birou standard, materialul textil este folosit și pentru multe scaune de gaming. Aceste scaune oferă o ventilație a aerului mult mai mare decât pielea naturală sau sintetică, ceea ce înseamnă și puțină transpirație și căldură reținută. Ca un dezavantaj, materialul este mai puțin rezistent la apă în comparație cu diversele tipuri de piele prezentate anterior.

Un factor de decizie major este dacă preferi un scaun ferm sau unul moale. Scaunele din material textil sunt în general mai moi decât pielea, dar și mai puțin durabile. 

Scaune din mesh

Mesh-ul este cel mai respirabil material, însă este mai dificil de curățat decât pielea, de obicei necesitând o soluție de curățare specială pentru îndepărtarea petelor, fără riscul de a deteriora ochiurile delicate ale texturii. De altfel, mesh-ul are o rezistență mai mică în timp.

Stilul scaunului de gaming

Sigur, este important să alegi un scaun de gaming care să fie confortabil și robust, dar aspectul nu trebuie lăsat de izbeliște. În ceea ce privește culoarea, există la acest moment pe piață o mulțime de opțiuni din care să alegi, fie în funcție de preferințele personale sau de restul mobilei din cameră. 

Bugetul

O piață în plină expansiune a scaunelor de gaming se traduce prin faptul că producătorii oferă modele într-un spectrul amplu de prețuri. În spiritul concurenței sănătoase, mărcile populare încearcă să întindă limitele în ceea ce privește funcțiile cu care este echipat scaunul, iar, în cele din urmă, câștigătorul este clientul. 

În mod evident, bugetul joacă un rol esențial în procesul de cumpărarea a oricărui obiect. Dincolo de suma de bani alocată, este recomandabil să pui în balanță raportul dintre caracteristicile tehnice și prețul unui scaun. Nu de puține ori poți beneficia de opțiuni uimitoare la prețuri accesibile. 

Îți recomandăm să verifici oferta noastră de scaune de gaming.

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *