Cum scapi de cârtițe simplu și eficient

cum-scapam-de-cartite-gradina-2

La fel ca ariciul, și cârtița este una dintre așa-numitele insectivore și, ca și el, mănâncă mulți dăunători. Cu toate acestea, de obicei nu este văzut cu plăcere printre grădinarii amatori. Numele cârtiță înseamnă ceva de genul „aruncător de pământ” și se referă la dealurile pe care mamiferul le creează atunci când își sapă tunelurile. Aceste grămezi îi fac pe locuitorii de la curte care au grădini sa caute modalități de a o alunga. Există câteva metode de a scăpa de cârtiță, fără a răni animalul si în magazinul online  artool.ro poți găsi produse anti dăunători. Prinderea cu capcane, cum ar fi gălețile din plastic cu pereți netezi îngropaţi la nivelul culoarului, este inumana, deoarece acest lucru este fatal pentru cârtiţă, în majoritatea cazurilor. Dacă captura nu este observată la timp, animalul moare din cauza stresului sau a lipsei de hrană. Cu toate acestea, nu toată lumea este fericită să aibă o cârtiţă ca subchiriaș în propria grădină, deoarece movilele lor de pământ pot strica întregul gazon. Iată câteva metode eficiente de a alunga cârtiţele.

Repelere electronice

Repelerele electronice sunt dispozitive speciale care emit sunete la anumite frecvențe. Aceste sunete irită diverși dăunători de grădină. Dispozitivele acustice au mai multe forme:

  • Ultrasunete care nu sunt auzite de oameni, dar sunt neplăcute pentru un dăunător de grădină;
  • Sunet acustic, pe care omul îl aude, cu o frecvență de 300-400 Hz, dar care este incomodă pentru animale;
  • Vibroacustic, combină expunerea la sunet și vibrația care te ajuta să scapi de cârtiţe.

Repelentul cu ultrasunete a devenit foarte popular în lupta împotriva numeroșilor dăunători de grădină. Acestea sunt alimentate de panouri solare sau baterii convenționale. Cutiile mici pot fi instalate în orice locație. Din gama largă a acestor dispozitive, este recomandabil să alegi modele mai scumpe cu o gamă de frecvență diferită. Acest lucru împiedică cârtiţele să se obișnuiască cu același sunet.

Avantajele utilizării dispozitivelor cu ultrasunete în grădină sunt dimensiunea lor compactă, ușurința de utilizare și costul accesibil. Dezavantajele includ posibilitatea ca animalele să se obișnuiască cu semnalul, falsuri frecvente.

Repelere acustice

Dispozitivele acustice fac zgomot la frecvențe joase, dar dacă le reglezi corect, o persoană nu va auzi cum funcționează dispozitivul. Izolarea fonică este parțial scufundată în pământ și toate efectele ei se propagă în pământ fără a provoca disconfort proprietarului și vecinilor săi. Cea mai eficientă modalitate de a descuraja cârtiţă, este combinarea efectelor acustice și a vibrațiilor. Un element vibromecanic este instalat în produs. Un repelent scufundat în pământ răspândește vibrații care te ajută sa scapi uşor de cârtiţe. În magazinul online artool.ro poți găsi cele mai bune produse anti dăunători.

cum-scapam-de-cartite

Izolarea fonică împotriva cârtitelor este reprezentată de un dispozitiv special sub formă de tub. Expunerea la sunet se extinde pe o rază de 20 de metri în jurul produsului. In acest fel poţi acoperi o suprafaţă de pana la 1200 de metri pătraţi. Unda sonoră produsă alertează cârtiţă despre prezența unui prădător din apropiere care poate emite aceste sunete. Produsul este instalat cu partea superioară proeminentă la 1 cm deasupra suprafeței pământului. Utilizarea corectă a dispozitivului asigură funcționarea fără zgomot pentru auzul uman. Aparatul funcționează cu baterii.

Momeli

Momeala otrăvitoare sub formă de granule are o aromă plăcută. Compoziția granulelor include substanțe otrăvitoare pentru animal. Cârtiţele mor la câteva zile după ce o mănâncă. Granulele, înmuiate în prealabil în apă, sunt puse pe movile. Trebuie să fie acoperite cu o bucată de carton și cu pământ, astfel încât dăunătorul să nu observe tunelul ruinat. Momeala trebuie actualizată la fiecare 3 zile. Plusurile includ acțiunea rapidă și eficientă asupra cârtitelor, aplicare simplă, siguranță pentru oameni și mediu și în magazinul online artool.ro poți găsi cele mai bune produse anti dăunători.

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *