
Proiectarea și decorarea dormitorului juniorului familiei implică un proces creativ care, de ce să nu recunoaștem, ne dă ocazia să dăm frâu liber copilului nostru interior. Cu siguranță și tu ți-ai dorit, în copilărie, o cameră asemenea unui univers personal. Dacă nu ai avut această ocazie atunci, acum poți împlini acest vis pentru copilul tău. Cu toate acestea, chiar dacă scopul tău principal va fi să îndeplinești dorințele celui mic, va trebui să fii totuși precaut atunci când ți se vor cere culori neon sau accesorii dintre cele mai ciudate.
Creativitatea copiilor poate fi valorificată în mod util atunci când ești în plin proces de redecorare, dar dorințele acestuia s-ar putea dovedi un prieten fals. Chiar dacă astăzi își dorește cu ardoare un dormitor cu tematică Minions, este foarte posibil ca peste o lună să se răzgândească. Fii deschis la idei și sugestii, dar dacă vrei să proiectezi un dormitor care să fie în tendințe pentru o perioadă mai lungă, încearcă să păstrezi totuși direcții cât mai clasice.
1. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine
Când vine vorba de camera copiilor, simplitatea este una dintre cele mai eficiente abordări. Păstrând decorul simplu și mobilier cât mai puțin, vei crea mai mult spațiu de joacă și, în același timp, vei lăsa deschisă posibilitatea de a personaliza camera de fiecare dată când preferințele copilului se modifică.
2. Pune accentul pe joacă
Pentru a crea o cameră pe care micuțul tău o va iubi, încearcă să te concentrezi pe ceea ce îi place cel mai mult să facă: să se joace!
Cu un leagăn de interior, o piscină cu mingi și un pat personalizat vei crea un decor pe care orice copil îl va adora. Poți lua în considerare, de asemenea, instalarea unei table, sau vopsirea peretelui cu o vopsea de tip chalk, astfel încât să eviți desenele permanente pe pereți.
Crearea unui perete de escaladă, amplasarea unui tobogan pe patul supraetajat sau o plasă cargo suspendată pe tavan reprezintă, de asemenea, opțiuni excelente care încurajează jocul și distracția.
3. Joacă-te cu culoarea
Copiii adoră culorile, dar alegerea celei potrivite poate fi dificilă. Sigur, poate că micuțul tău preferă acum toate lucrurile fluorescente, dar asta nu înseamnă că le va iubi și peste câteva luni, iar dacă nu îți asumi zugrăvirea periodică a camerei, atunci va trebui să ajungi la un compromis în ceea ce privește nuanța pereților.
Un astfel de compromis ar putea fi zugrăvirea în alb sau orice altă culoare pastel, iar unul dintre cei patru pereți poate fi înfrumusețat cu un curcubeu sau orice alt desen care să personalizeze spațiu.
O altă variantă extrem de versatilă este utilizarea tapetului. Grafica personalizată, desenele, dau un plus de personalitate unui anumit decor și, în funcție de metoda pe care o alegi, această variantă se poate încadra în mai orice tip de buget. Alege o temă veselă și încorporează unele dintre motivele preferate ale copilului tău, fie că este vorba de animale sau personaje de desene animate. Copiii cresc repede și la fel se modifică și gusturile lor, așa că cea mai bună strategie este să faci alegeri care nu vor părea jenante pentru un an sau doi.

4. Alege să fii creativ cu spațiul de depozitare
Este întotdeauna practic să ai la dispoziție cât mai mult spațiu de depozitare. Fii creativ în modul în care încorporezi piesele de depozitare în decor. Fă alegeri atrăgătoare și funcționale, cum ar fi un dulap care se îmbină cu tema camerei sau un mic dulăpior elegant și mobil. Coșurile și cuferele colorate sunt o altă opțiune pentru a adăposti jucăriile și hainele folosite frecvent. Optează pentru paturi cu rafturi și sertare pentru a ascunde lenjeria, jucăriile și alte mărunțișurile.
5. Loc de joacă și spațiu pentru studiu
Pentru a-ți ajuta copilul să rămână organizat, definește zonele de lucru și cele de joacă. Amenajează un birou într-o zonă a camerei din care vor lipsi jucăriile. Poți separa acest spațiu cu ajutorul unui paravan, a unui raft sau chiar a unui dulap. Aici, copilul tău se va putea concentra la teme, studiu sau activități creative, fără a avea în preajmă tentații care să-i distragă atenția. Amplasează biroul aproape de fereastră, pentru a asigura multă lumină naturală și aer proaspăt.
De asemenea, asigură-te că există suficiente spații de depozitare pentru cărți și articole de papetărie pentru ca cel mic să poată păstra cu ușurință ordinea. Pentru timpul de joacă, poți crea un colț luminos cu jucăriile, jocurile video și animalele de pluș preferate. Poți opta pentru corturi de joacă, covoare sau carpete personalizare sau orice alte elemente care să aducă bucurie celui mic.
6. Lasă loc pentru îmbunătățiri ulterioare
Una dintre cele mai mari provocări ale decorării camerei copilului este necesitatea de a face upgrade frecvent, deoarece nevoile și preferințele copilului se vor schimba rapid pe măsură ce acesta crește. Asigură-te că există suficiente opțiuni ușoare pentru a schimba decorul într-o schemă adecvată vârstei, atunci când este necesar. O modalitate este să optezi pentru o schemă neutră de culori și să accesorizezi camera cu postere înrămate, cuverturi de pat personalizate și diverse accesorii pe care le poți modifica ulterior cu mare ușurință.
Ești pregătit pentru personalizarea camerei copilului tău? Alege din magazinul online Artool toate produsele care vor aduce zâmbetul pe fața mezinului familiei! Spor la decorat!