Combinații de culori pentru dormitor: cum să integrezi corect diferite elemente de decor?

shutterstock 2155309775

Dormitorul este un spațiu intim și personal, în care te relaxezi și îți recapeți energia. Pentru ca decorul să fie unul armonios, care să aibă un impact semnificativ asupra atmosferei și a stării tale de bine, este important să alegi culorile potrivite și să le asociezi într-un mod plăcut. Te invităm să descoperi câteva combinații reușite de culori pentru dormitor și să afli cum poți integra corect diferite elemente pentru a crea un spațiu echilibrat și atrăgător! Iată recomandările noastre!

Roșu vibrant și crem

Roșul este o culoare plină de energie și pasiune, iar combinația sa cu cremul poate crea un dormitor confortabil și plin de viață. Pentru a obține această asociere armonioasă de culori, începe prin a alege o nuanță caldă de crem sau bej pentru pereți, astfel încât să obții un fundal relaxant și neutru.

Adaugă mobilier în nuanțe de lemn natural, cum ar fi un pat sau o comodă în nuanțe de stejar. Acestea oferă un plus de căldură și echilibrează intensitatea roșului.

Alege lenjerie de pat cu un design cu motive roșii sau cu imprimeuri florale în nuanțe de crem și roșu. Astfel, vei aduce culoarea în centrul atenției, dar vei menține și o atmosferă liniștită. Poți decora ferestrele cu perdele crem cu accente roșii sau draperii cu un model subtil în această combinație de culori. De asemenea, poți folosi și perne decorative în nuanțe de roșu și crem pe pat sau pe un scaun pentru a crea un contrast subtil și pentru a adăuga textură spațiului.

Dacă spațiul îți permite, poți adăuga o tăblie tapițată într-o nuanță de roșu intens deasupra patului pentru a servi ca punct focal. Elementele decorative, cum ar fi vazele, ramele foto și lămpile în nuanțe de roșu, pot adăuga detalii subtile în întregul dormitor.

Nuanțe de roz și gri

shutterstock 1061366861-1

Combinația de roz și gri poate adăuga o notă de romantism și eleganță în dormitor. Pentru a integra aceste culori cât mai bine, vopsește pereții într-o nuanță de gri închis sau gri perlat.

Optează pentru mobilier alb, cum ar fi un pat și două noptiere. Acestea vor crea un contrast plăcut cu nuanțele de roz. Acoperă patul cu lenjerie diverse nuanțe de roz, spre exemplu roz prăfuit. Poți opta pentru un design cu modele florale sau geometrice pentru a adăuga textură.

De asemenea, poți asocia o masă de machiaj simplă, în tonuri de alb, cu un scaun într-o nuanță caldă de roz, sau chiar o bancă pentru dormitor cu spațiu de depozitare în aceeași nuanță, astfel încât să obții o schemă de culori coezivă și atrăgătoare.

7589112 big-1


Mici accente și decorațiuni în tonuri neutre de alb sau argintiu pot completa acest decor într-un mod subtil, dar interesant.

Culori naturale și verde proaspăt

Pentru un dormitor inspirat de natură și prospețime, o paletă de culori ce include tonuri de verde proaspăt alături de alte nuanțe naturale, precum maro sau nisipiu, este o alegere potrivită.

Pereții pot fi decorați în nuanțe de bej sau crem pentru a crea o atmosferă liniștită, iar mobilierul poate urma un stil rustic și nuanțe naturale sau deschise. Alege lenjerie de pat cu motive florale sau cu imprimeuri inspirate din natură, în tonuri de verde.

Aceleași nuanțe pot fi integrate și în modelele perdelelor, ale draperiilor sau covoarelor. Dacă preferi un contrast mai puternic, poți combina verdele și cu negru. Spre exemplu, pentru un dormitor în stil scandinav, un scaun din catifea verde cu accente de negru este un accesoriu vibrant și atrăgător.

12034575 big

Nimic nu completează mai bine un dormitor în stil natural decât plantele de interior. Adaugă plante în ghivece pentru a aduce prospețime în spațiu sau optează pentru plante artificiale de calitate în cazul în care nu vrei să investești foarte mult timp pentru îngrijirea acestora.

Tonuri de gri și auriu

Combinația de gri și auriu creează un dormitor elegant și relaxant, potrivit pentru cei care apreciază luxul și rafinamentul. Vopsește pereții într-o nuanță de gri cu accente subtile de auriu sau alege un tapet cu modele aurite sau cu un efect texturat pentru a adăuga strălucire și profunzime spațiului.

În ceea ce privește mobilierul, pune accentul pe finisaje în nuanțe de gri sau detalii aurii subtile. De exemplu, o comodă sau noptiere cu mânere aurii sau ornamente în această nuanță pot aduce o notă de eleganță în cameră.

Adaugă un covor moale, cu o textură bogată și perne decorative cu broderii sau aplicații aurii pentru un efect sofisticat. Încearcă să incluzi aceleași nuanțe și atunci când vine vorba de accesorii precum vaze, cutii de bijuterii, lămpi, rame de fotografii și alte elemente interesante.

Culori neutre și tonuri de albastru

shutterstock 1006091305

Albastrul este o culoare calmă și relaxantă, iar combinația sa cu nuanțele neutre poate crea un dormitor liniștit și plăcut. Iată cum poți pune la punct o cameră atrăgătoare în nuanțe marine.

Vopsește pereții într-o nuanță neutră și creează o zonă accent, acoperită cu tapet cu modele marine sau cu dungi subtile în nuanțe de albastru deschis sau turcoaz. Pentru a crea un perete accent și mai ușor poți folosi, de asemenea, panouri decorative din PVC cu modele 3D.

Așază tablouri cu peisaje marine sau decorațiuni murale în nuanțe de albastru, pentru a accentua tema oceanică și a crea o atmosferă relaxantă. Alege lămpi de noptieră sau de podea cu abajururi în culori neutre și baze inspirate din elemente marine, sau creează o atmosferă liniștitoare cu o lampă de noptieră cu proiector.

Așadar, reușita decorării dormitorului depinde într-o mare măsură de alegerea corectă a culorilor și de modul în care acestea sunt integrate în spațiu. Fie că optezi pentru combinații vibrante precum roșu și crem, preferi nuanțe delicate de roz și gri sau te îndrepți către culori naturale și tonuri de albastru, secretul constă în echilibrul și armonia dintre ele. Ține cont de recomandările noastre, personalizează-le în funcție de nevoile tale și nu uita să alegi piese de mobilier calitative și accesorii interesante din oferta variată de produse de pe artool.ro!

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *