Renovarea casei în interior: 5 idei inteligente cu costuri minime

shutterstock 1880008357

O casă frumoasă și primitoare, în care te simți confortabil, nu presupune întotdeauna renovări majore sau costuri foarte mari. Dacă vrei să îmbunătățești aspectul și confortul locuinței tale fără să cheltuiești foarte mult, există câteva idei inteligente și accesibile pe care le poți pune în practică. În cele ce urmează, ți-am pregătit cinci recomandări utile, care te vor ajuta să transformi aspectul oricărei camere fără să îți golești buzunarul. Iată cum!

1. Adaugă un strat proaspăt de vopsea lavabilă

Unul dintre cele mai simple și eficiente moduri prin care poți împrospăta aspectul interior al casei tale este să aplici un strat nou de vopsea pe pereți. Vopseaua lavabilă este o alegere excelentă deoarece rezistă cu succes la murdărie și este ușor de întreținut. Pentru o încăpere mică, alege culori luminoase și deschise care vor crea iluzia unui spațiu mai amplu. Camerele de dimensiuni mai mari vor arăta excelent și în culori vibrante sau mai închise.

Înainte de a începe vopsirea, asigură-te că pregătești corect suprafețele. Curăță pereții de orice urme de murdărie sau mucegai și aplică un strat de amorsă, mai ales dacă pereții au pete persistente. Alege o vopsea de calitate care să reziste cu succes în timp, fără să necesite retușuri. Pentru o aplicare uniformă, fără brazde, folosește întotdeauna accesorii pentru vopsire durabile și calitative.

2. Creează un perete de tip accent

Panou-decorativ-PVC-model-piatra-3D-nuante-gri-deschis-si-inchis-96x48-5-cm-PVC0012-2 square

Dacă vrei să adaugi o notă de stil și originalitate într-una din camere, încearcă să creezi un perete de tip accent cu ajutorul panourilor decorative. În acest mod, poți obține o zonă focală sau un decor modern, fără cheltuieli foarte mari.

Există o varietate mare de opțiuni atunci când vine vorba de panourile decorative, de la cele din PVC, până la modele din lemn sau plăci de ghips. Majoritatea variantelor sunt ușor de montat, cu ajutorul unui adeziv special și pot transforma rapid aspectul camerei. Dacă nu vrei să aplici panouri decorative, poți opta și pentru un tapet cu modele atrăgătoare sau o folie autocolantă pentru a crea un efect similar.

3. Recondiționează mobila

În loc să cheltuiești sume mari de bani pentru achiziționarea unor piese noi de mobilier, poți să recondiționezi obiectele pe care le ai deja. Vopseaua spray este o soluție excelentă pentru a moderniza aspectul mobilierului fără să-i afectezi funcționalitatea. Poți vopsi dulapuri, comode, mese sau scaune pentru a le oferi un aspect proaspăt și modern.

Înainte de a da start acestui proces, asigură-te că suprafața mobilierului este curată și netedă. Poate fi necesar să o șmirgheluiești ușor pentru a îndepărta stratul vechi de vopsea sau lac, însă, în unele cazuri este suficient să ștergi și să degresezi suprafața. Alege o vopsea spray adecvată pentru materialul pe care îl vei vopsi (lemn, metal, plastic) și aplică mai multe straturi subțiri pentru un rezultat uniform și durabil.

4. Înlocuiește corpurile de iluminat

Iluminatul joacă un rol foarte important în atmosfera generală a unei camere și în felul în care percepem spațiul. Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu altele noi și moderne poate schimba radical aspectul unei încăperi. Poți alege lămpi de tavan sau aplice de perete cu modele actuale, în tendințe, care să ofere o lumină plăcută și un aspect plăcut întregii camere.

Lămpile cu LED-uri sunt o alegere excelentă, deoarece sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și au o durată de viață mai lungă. În funcție de preferințele tale, poți adăuga și lămpi de podea, de masă sau mici veioze pentru a crea o iluminare ambientală plăcută și pentru a îmbunătăți atmosfera din încăpere.

5. Adaugă decorațiuni și accesorii

2170331-1 square

Uneori, detaliile fac diferența atunci când vine vorba de aspectul unei camere. Cu doar câteva decorațiuni și accesorii potrivite poți transforma semnificativ decorul unui spațiu fără să faci investiții mari. Spre exemplu, niște plinte noi, care se potrivesc perfect cu podeaua existentă pot crea un aspect îngrijit la un cost redus. Totodată, poți împrospăta aspectul camerelor dacă optezi pentru mânere noi și moderne, suporturi pentru perdele sau alte mici accesorii.

Plantele de interior aduc prospețime și viață în orice cameră și sunt, în același timp, o alegere accesibilă. Folosește perne decorative, cuverturi, covoare și draperii pentru a adăuga culori și texturi interesante în cameră. Tablourile sau oglinzile de perete pot fi alte accesorii care să îți exprime gusturile și să aducă prospețime și unicitate în spațiul tău.

După cum ai aflat, renovarea interiorului casei tale nu trebuie să fie un proces costisitor. Cu puțină planificare și creativitate, vei reuși să transformi aspectul locuinței, chiar și cu un buget redus. Aplică aceste cinci idei inteligente sau folosește-le ca sursă de inspirație pentru un nou proiect, iar astfel vei da viață camerelor tale și vei crea un spațiu captivant, în care tu și cei dragi vă veți simți minunat! Pentru materialele necesare și alte accesorii calitative, te așteptăm în magazinul Artool!

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *