Ghid practic: cum alegi o trotinetă electrică?

trotineta-electrica-1

Dacă ești nou în lumea trotinetelor electrice și vrei să cunoști toate aspectele legate de achiziționarea uneia, atunci ai ajuns în locul potrivit. Îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită.

La fel ca în cazul mașinilor, motocicletelor, bicicletelor și trotinetele electrice au propriile caracteristici și specificații tehnice. Așadar, înainte de a cumpăra prima trotinetă electrică, îți recomandăm să faci un pic de muncă de cercetare și să ții cont de aspectele detaliate mai jos.

Alegerea unui brand cunoscut

Prima alegere evidentă ar trebui să fie ce marcă de trotinetă să alegi. Ei bine, această alegere depinde în mod semnificativ în funcție de ceea utilizarea ulterioară a trotinetei. Marca este importantă, pentru că, în cele din urmă, marca va dicta, de asemenea, într-o anumită măsură, calitatea, ușurința de reparare, obținerea de piese de schimb, garanția și multe altele.

Există o concluzie simplă de tras aici. Atunci când alegi o trotinetă, ferește-te de modelele mai puțin cunoscute / generice. În primul rând pentru că este puțin probabil ca acestea să aibă același nivel de asistență în cazul în care lucrurile merg prost și ai nevoie de service. Cu toate acestea, nu toate mărcile nepopulare sunt rele (de fapt, unele mărci mai puțin cunoscute, precum Bronco Motors, produc scutere de o calitate excepțională), cheia este să faci un pic de muncă de cercetare pentru a afla cât mai multe detalii despre fiecare tip de produs în parte. 

Cumpărarea unei mărci populare este, în general, cel mai bun pariu. Diferiți producători oferă o gamă diferită de scutere – unele mărci populare, precum Xiaomi, tind să producă trotinete electrice foarte fiabile, cu costuri reduse, potrivite pentru o utilizare generală. Alți producători  cunoscuți, cum ar fi Dualtron, produc o gamă mai largă de trotinete electrice, de la scutere cu performanțe mai mici, de înaltă calitate, până la scutere de înaltă performanță.

Printre cele mai populare mărci de trotinete se numără Segway, Ninebot, Dualtron, E-TWOW, Mercane, Emove, Bird, Unagi, Pure Air, ZERO, Weped, Turboant, Gotrax, Glion, Razor, Reid, Reid, Xiaomi, Kaabo, Carrera, Carrera, Apollo, Swagtron, Hiboy, Inokim, Solar și altele.

Aspecte importante pe care să le ai în vedere:

  • Brandul este unul de renume? 
  • Recenziile produsului sunt în majoritate pozitive?
  • Piesele de schimb sunt ușor accesibile?
  • Cât de ușor este de returnat o trotinetă defectă?
  • Care este perioada standard de garanție a producătorului?
  • Producătorul are un punct de contact în țara?
  • Produsul deține certificare CE?
trotineta-electrica

Calitatea experienței oferite

Calitatea de rulare este foarte importantă, iar alegerea produsul potrivit va ține cont în primul rând de modul în care vei folosi trotineta. Nivelul de calitate este influențat de numeroși factori, cum ar fi tipul și dimensiunea roților, suspensia, greutatea trotinetei, dimensiunea punții, lățimea ghidonului și tija.

Cei mai evidenți factori care influențează calitatea deplasării sunt anvelopele și suspensia.

Suprafața pe care mergi cel mai des (șosea, piatră cubică, teren neasfaltat) sunt esențiale – dacă ai de gând să folosești trotineta pentru deplasări ușoare pe suprafețe plane, atunci poți să te descurci bine cu anvelope solide și fără suspensie. Pe de altă parte, dacă ai de gând să folosești trotineta pe teren accidentat, atunci anvelopele pneumatice și suspensia sunt obligatorii.

Alți factori importanți se referă la preferințele tale dar și la greutatea ta. Cu cât cântărești mai mult, cu atât este mai probabil să ai nevoie de o trotinetă cu anvelope și suspensii mai moi, precum și de o punte mai largă pentru stabilitate.

Anvelope solide vs. anvelope pneumatice

Anvelopele solide sunt exact ceea ce spune numele, ceea ce înseamnă că sunt fabricate  în întregime din cauciuc, de la banda de rulare până la janta motorului. Anvelopele pneumatice sunt umplute cu aer și se împart în două categorii: cu cameră de aer sau fără cameră. 

Anvelopele solide sunt utilizate în principal pe scuterele electrice mai lente, cu roți mai mici (de obicei 6-8″ inch). Ele sunt imune la înțepături, au o durată de viață foarte lungă și sunt foarte dure, așa că dacă trotineta nu este prevăzută cu suspensie, atunci călătoria ta va fi mai brutală. Fără absorbția de impact a anvelopei și fără suspensie vei simți fiecare denivelare, piatră, drum neuniform sau suprafață de drum. 

Anvelopele din cauciuc masiv nu sunt la fel de aderente în condiții de ploaie, de obicei pentru că sunt mai rigide și au o lățime mai mică a benzii de rulare.

Anvelopele pneumatice se întâlnesc de obicei la trotinetele electrice mai puternice și oferă o deplasare mult mai lină. Deoarece este umplută cu aer, anvelopa are mai multă „elasticitate”, permițându-i să absoarbă impactul cu pietre sau suprafețe denivelate. Aceste anvelope se găsesc adesea pe butuci de motor mai mari, de 8″ – 13″ inci în medie. Anvelopele pneumatice oferă o aderență superioară și sunt mai bune pentru o utilizare în toate direcțiile, inclusiv în afara drumului.   

Dacă ești un împătimit al vitezei și cauți un scuter puternic pentru utilizarea pe șosea, optează pentru un scuter cu anvelope umplute cu aer mai mari (11″ inch). 

Pe de altă parte, dacă ești mare amator de adrenalină în off-road, atunci cel mai potrivită va fi pentru tine o trotinetă cu anvelope pneumatice.

Cauți o trotinetă electrică sau accesorii pentru acesta? Verifică oferta Artool

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *