Realizarea unui perete despartitor din gips-carton (rigips)

perete din rigips carton

Pentru a realiza un perete despartitor din gips-carton,vom proceda la insurubarea placilor pe o structura de lemn tratat (stinghii cu sectiunea de 40×40 mm) sau ,mai frecvent, pe profile metalice concepute in acest scop.

Pentru realizarea montajului fixati cadrul, suportii verticali si cadrul usii. Taiati placile la inaltimea plafonului minus 1 cm, apoi prindeti-le in suruburi de o parte a scheletului. Inainte de a inchide peretele si a insuruba placile din cealalta parte, treceti cablurile electrice (izolate in tuburi de plastic), montati prizele, intrerupatoarele si eventualele materiale izolatoare(placi de vata minerala). Dupa ce ati fixat pacile intre ele, realizati finisajele si montati plintele si cornisele.

Montarea peretilor despartitori pe schelet metalic in 4 secvente de lucru :

1. Delimitati amplasarea peretelui. Trasati pozitia peretelui pe podea, plafon si peretele de pornire. Fixati profilele, insurubandu-le la fiecare 40 sau 50 cm sau lipindu-le cu adeziv pe baza de neopren.

2. Instalati scheletul metalic. Plasati teaverse verticale la fiecare 60 cm (placile au latimea de 1,2m),insurubandu-le in sinele de jos si sus. Verificati-le verticalitatea cu o nivela cu bula de aer sau cu un fir cu plumb.

3. Fixati prima fata. Prindeti prima placa de scheletul metalic, ridicati-o pentru a atinge plafonul si insurubati-o. Alaturati-i placile urmatoare pentru a forma prima fata a peretelui.

4. Inchideti peretele. Plasati a doua fata de cealalta parte,incepand cu o jumatate de placa,pentru a alterna imbinarile verticale. Nu uitati sa treceti cablurile electrice si sa introduceti materialele izolatoare inainte de a inchide a doua fata.

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *