Lista de cumpărături: consumabile și accesorii pentru pisici

lista-cumparaturi-pisici

Chiar dacă pisicile sunt adesea văzute ca fiind distante, autosuficiente și mai independente decât multe alte animale de companie, există totuși nevoi esențiale pe care micile feline le au pentru a se putea bucura de o viață sănătoasă și plăcută.

Dieta, activitatea fizică, somnul plăcut și zonele de joacă, toate un rol important în viața unei pisici. O pisică plictisită este o pisică răutăcioasă, așa că este important să oferi felinei tale variante de aventură și exerciții fizice. Am pregătit o listă de accesorii și consumabile care vor aduce un plus de confort în viața pisicii tale.

Hrana. Deși ar părea redundant, începem lista noastră cu elementul nelipsit de pe lista de cumpărături: hrana. O hrană bine echilibrată, de înaltă calitate este recomandată de către medicii veterinari, astfel încât pisicile să primească toate vitaminele și mineralele de care au nevoie. Un aminoacid esențial, taurina, este necesar pentru menținerea inimii și ochilor sănătoși. Deoarece pisicile sunt carnivore, mulți stăpâni înclină spre o dietă pe bază de carne pentru a-și menține tovarășii necuvântători cât mai slabi posibil, fără a introduce garnituri inutile. Dulciurile sunt, de asemenea, distractive și utile pentru antrenament, dar ar trebui să reprezinte doar 5-10% din dieta unei pisici.

Boluri. Bolurile pentru hrană și apă sunt extrem de utile datorită ușurinței cu care sunt utilizate. Acestea ar trebui să fie realizate din oțel inoxidabil, sticlă, ceramică sau o rășină neporoasă pentru a evita orice acumulare de bacterii (care poate apărea în cazul castroanelor din plastic). În mod ideal, poți alege boluri cu un design rezistent la scurgeri, care nu alunecă și nu se răstoarnă.   

boluri-pentru-pisica

Pătură sau fleece. O pătură sau un prosop moale în jurul perimetrului interior al patului poate fi o modalitate excelentă de a atrage și de a menține interesul pisicii. Zona de dormit sau de odihnă ar trebui să fie cât mai confortabilă, astfel încât să fie identificată de pisoi drept „acasă”.  

Culcuș. Un pat confortabil sau un hamac într-o zonă curată și uscată va oferi pisicii tot confortul de care aceasta are nevoie. Așa cum spuneam mai sus, poți să adaugi o păturică sau un prosop moale în pătuț, astfel încât pisica să se cuibărească în voie. 

Cușcă pentru transport. Cușca pentru transport nu reprezintă un accesoriu, ci o necesitate pentru fiecare drum pe care îl ai de făcut alături de pisica ta, fie că este vorba de o călătorie sau de vizită la veterinar. Dacă o pisică este agitată sau predispusă la anxietate în timp ce călătorește, optează pentru cuștile de dimensiuni mai mari, astfel încât felina să nu resimtă călătoria ca fiind incomodă.

geanta-pentru-transportat-pisica

Litiere. Dacă ai o pisică, știi deja că litiera este o necesitate absolută. Ceea ce probabil nu știai este recomandarea ca fiecare pisică să aibă acces la mai multe litiere. Mai exact, dacă există două pisici, atunci 3 litiere sunt ideale. Pentru o pisică, este recomandat un număr de 2 litiere. Acestea ar trebui să fie amplasate în zone accesibile, dar liniștite. Dacă locuiești într-o casă pe două etaje, ar trebui să existe câte o litieră plasată strategic pe fiecare nivel. Pisicile nu vor folosi o litieră murdară sau urât mirositoare, deci este important să păstrezi curățenia. 

Perie pentru păr. Periajul regulat ajută la îndepărtarea eficientă a părului. Însă dincolo de aspectele care țin de frumusețe sau de curățenia casei, un pieptene este necesar și pentru scăpa pisicile de diferiți musafiri nedoriți, cum ar fi insecte, paraziți sau murdărie. Pieptenii permit, de asemenea, o stimulare mai mare a pielii, ceea ce ajută la circulația și bunăstarea pisicii.

Zgardă personalizată. Fiecare pisică ar trebui să aibă o zgardă care permită identificarea în cazul în care micul prieten necuvântător se pierde pe stradă. Zgărzile sunt disponibile în mai multe dimensiuni, așa că asigură-te că o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine, astfel încât doar un deget să poată intra între guler și gâtul pisicii.

Ham pentru plimbare. Da, pisicile pot face o plimbare la fel ca un câine, iar multor pisici care sunt dresate de la o vârstă fragedă le place să se plimbe în ham. Cheia este să le antrenezi din timp și să folosești hamul în mod regulat. Aceasta poate fi unul dintre cele mai puțin importante consumabile esențiale pentru o pisică, dar unul care poate face o schimbare distractivă a ritmului atunci când jucăriile și stâlpii de cățărat încep să își piardă din atractivitate.

Ansamblu de joacă. Pisicilor le place să se cațere, să se zgârie și să exploreze. Un ansamblu de joacă îndeplinește toate aceste dorințe. Alege un arbore sau un ansamblu de cutii care se integrează bine în casă ta și care oferă cât mai multe alternative de joacă.

ansamblu-joaca-pisici

Jucării interactive. Există o multitudine de jucării interactive pentru pisici de care pot să se bucure micii noștri tovarăși, dar unele dintre cele mai populare sunt cele colorate, care emit un zgomot și care pot fi manipulate de la distanță. Sună complicat? De fapt nu e. Poate fi vorba de un șoricel cu o sfoară atașată sau de o pană atașată la capătul unui băț. Alte jucării interactive includ o roată de exerciții, șoricei de pluș sau peștișori din plastic.

jucarie-pisici

Ai nevoie de accesorii pentru pisica ta? Te așteptăm în magazinul online

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *