Masina de taiat gresie, cum o alegem?

masina de taiat gresie ghid cum alegem

Cand vine vorba despre a ne facilita lucrul in atelier sau in constructii, incercam sa ne gandim mult mai practic la uneltele pe care le vom folosi în activitatea noastra.

Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba de exemplu o masina de taiat gresie si faianta potrivit nevoilor noastre? Cum sa alegem cea mai buna masina de taiat gresie? Principiul de functionare, toate devin importante!

Mai jos, vom incercat sa va prezentam cat mai punctual un ghid de informare in acest sens. Speram sa va fie de folos si sa acopere cateva goluri, in cazul in care nu aveati deja raspunsurile.

Cea mai buna masina de taiat gresia si faianta, de ce si cum sa o alegem?!

Meseriasii care lucreaza in domeniu, folosesc mai multe metode de a taia gresia si faianta, dar aceasta masina este special conceputa pentru aceasta sarcina si are o eficienta mult mai mare, garantand un risc de eroare cat mai scazut.

Flexul sau fierastraul circular electric sunt doua variante folosite cel mai des pentru taierea gresiei si a faiantei, dar pentru a face asta, trebuie sa fii foarte priceput, sa ai precizie si sa cunosti foarte bine masurile de precautie.

Din fericire, masina de taiat gresie este o unealta care poate fi folosita cu usurinta de catre oricine si scurteaza foarte mult timpii de lucru.

Cum alegi cea mai buna masina de taiat gresia si faianta?

Daca va intrebati cum sa alegeti o astfel de unealta, piata actuala este foarte generoasa, iar magazinele specializate au o gama larga, din care cu siguranta veti gasi produsul dorit intr-un timp relativ scurt.

Principiul de functionare

Daca nu ati mai folosit niciodata o astfel de masina de taiat gresia si faianta, desi aceasta pare foarte complexa, principiul de folosire este unul relativ usor si se poate invata de catre oricine doreste sa o foloseasca.

Principiul de functionare se bazeaza in primul rand pe fixarea precisa a bucatii de material pe aparat, conform ghidajelor acestuia. Apoi taietura se face in functie de dimensiunile dorite, fie manual, fie electric cu o masinarie ce are un disc rotativ integrat.

Tipuri de masini de taiat gresia si faianta

Masini de taiat gresie manuale

Masina de taiat gresia si faianta manuala este recomandata utilizatorilor amatori care o vor folosi ocazional, sau celor ce lucreaza in regim semi-profesionist. Printre cele mai importante avantaje se numara faptul ca este cea mai ieftina varianta de pe piata, fiind in acelasi timp eficienta si permite taierea unei cantitati mai mari de gresie sau faianta intr-un timp foarte scurt. Taietura este una curata, si erorile de spargere pot aparea doar in cazul in care bucata taiata are defecte de fabricare.

Numita si ghilotina manuala pentru gresie sau faianta, modelul manual functioneaza pe baza de presiune, astfel incat prin actionarea unei parghii, placa este mai degraba sparta decat taiata.

Masini de taiat gresie electrice

Pentru firmele de constructii sau persoanele care lucreaza in regim profesional si au la dispozitie un buget mai generos, recomandam achizitionarea unei masini de taiat gresia si faianta motorizata. Desi similara cu modelul manual, principala diferenta este faptul ca efortul uman este diminuat considerabil.

Taietura se face mecanizat prin sectionarea cu un disc de diamant ce se roteste la viteze mari. Urmand ghidajele existente pe masinarie, nu veti avea probleme in realizarea unei taieturi curate si precise.

Suprafata de ghidaj

Baza sau suprafata de ghidaj este aspectul d ecare trebuie sa tinem cont si care determina in mare masura succesul sau esecul unei sectionari precise.

Este bine ca atunci cand cumparam o masina sa de taiat gresie si faianta sa verificam suprafata maxima de taiere precum si indicatorii de ghidaj, care se prezinta sub forma unor ghiduri de masurare.

Baza de ghidaj trebuie sa fie fixa si neteda. In caz contrar, este posibil ca placa sa se miste in timpul taierii, sectiunea sa nu fie uniforma sau la dimensiunile dorite, si sa fii nevoit sa repeti operatiunea pe alta placa de gresie sau faianta.

Sistemul de ghidaj

Ghidajele sunt cele care iti permit o sectionare curata a placi de faianta sau gresie. Ghidajul poate sa fie simplu sau in unghi. Ultima varianta este cea mai versatila, si cea care iti permite sa tai placa intr-un model mai complex, contribuind la obtinerea unei forme interesante.

Acest tip de ghidaj este integrat in modele pentru profesionisti, deoarece ei vor avea nevoie cel mai probabil sa taie placile in forme deosebite. Cu ajutorul unei masini cu doua rigle de ghidaj, vei putea efectua taiere pe diagonala sau in unghi.

In cazul in care esti o persoana ce cauta doar un aparat care sa ii permita taierea placilor de gresie si faianta la dimensiunile necesare pentru acoperirea totala a unei suprafete, o ghilotina cu ghidaj simplu este suficienta.

Aceasta va permite doar sectionarea pe o singura directie dreapta, si se incadreaza in categoria articolelor pentru semi-profesionisti sau utilizatori ocazionali.

În cazul în care am acoperit o parte din nelămurile dumneavoastră, vă așteptăm pe Artool pentru a vizualiza gama noastra de masini de taiat gresie si faianta, dar si alte unelte necesare in atelier sau gospodarii.

Articole recomandate

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *